esmaspäev, 22. veebruar 2010

Escape To Victory


Tuleb tuttav plakat ette? See küsimus on eelkõige suunatud nii minu vanustele meesisikutele ehk 25-30 aasta vanuses noorhärradele. Sylvester Stallone, Pele ja Michael Caine pildil. Tegu mõistagi 1981. aastal valminud filmiga Escape To Victory ja mingil põhjusel kanti seda filmi võimsalt üle 90-ndate alguse ETV-s. Tea, kas leiti kusagilt humanitaarabi purkide vahelt filmirull või mis, aga igatahes seda korduvalt näidati ja ma kardan, et neeruarstidel on olnud ja tulemas tõsiseid probleeme nende härraste siseelunditega, kes üritasid koduhoovis Pele kuulsat käärlööki järgi proovida. Ise ma ei julgenud, aga vanemad ja julgemad proovisid seda väga vingete mütsude saatel teha.
Wikipedia andmeil oli selles filmis osalised ikka väga võimas plejaad jalgpallitähti ning ega ka tegelikult pole tegu halva filmiga. Tõsi, lõppmäng 0:4 pealt 4:4 peale tulla on natuke melodramaatiline, kuid ikkagi on üsna kaasahaarava filmiga tegu, mille puhul on kõige olulisem just see esimeses lõigus märgitud nostalgiafaktor.
Samamoodi on nostalgiat ja lapsepõlvemälestusi Harri Egipti reklaamides, Pingviinipoeg Lolost, Sõnajalgade kassettidest ja kümnetest teistest pisiasjadest, mis moodustavad meie lapsepõlveaastad ja mida me ei saa kunagi tagasi, kuid saame just selliste teoste järgi vähemalt osasid emotsioone meenutada. Armas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar